GemeenteBelangenMarum Roep toeter

Tijdens de laatste raadsvergadering werd onze fractievoorzitter het verwijt gemaakt door PvdA, VVD en CU dat ze zich bezondigde aan oa roeptoeterij,
Waar ging het nu over? Over de inhoud van een kranten artikel. Kennelijk heeft een gedeelte van de raad het idee, dat GBMarum bepaalt wat er in de krant komt.
Aanleiding van het krantenartikel was kennelijk het blog wat geschreven is door de fractievoorzitter n.a.v. een presidium overleg.
Hierin werd gepoogd aan te geven hoe besluitvorming tot stand dreigt te komen. Ondanks dat de huidige coalitie partijen zeggen dat ze transparant willen zijn,hebben ze er toch kennelijk grote moeite mee dat er zoiets bestaat als internet en bloggende raadsleden. Nu zijn die bloggende raadsleden nog niet zo erg, maar het feit dat het ook nog gelezen wordt,wordt dan wel weer als bijzonder hinderlijk ervaren. Stel je voor dat een journalist het leest en dat die dan een stukje in de krant zet.

Maar als de huidige coalitie (en haar gedoogpartner) het al zo erg vinden dat er zaken in de openbaarheid komen, waar u anders geen weet van zou hebben, juicht GBMarum haar fractievoorzitter toe en gaat er van uit dat ze nog heel veel zal roeptoeteren, al was het maar om als roeper u op de hoogte te blijven houden van de politieke besluitvorming in onze gemeente.